Напрежение в Оряхово, след като 46-годишен мъж намушка с нож свой съсед.

...
Напрежение в Оряхово, след като 46-годишен мъж намушка с нож свой съсед.
Коментари Харесай

Оряховският Спайдърмен, намушкал Илиян: Той ми връхлетя с чук, самозащитих се

Напрежение в Оряхово, откакто 46-годишен мъж намушка с нож свой комшия. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Цветелин Ленинов стана прочут, откакто клип, качен в обществената мрежа, сподели по какъв начин се спуска с въже от 6-етажен блок, бягайки от полицията.

Цветелин е на 46 години, незает, от крайдунавско Оряхово. Преди дни беше уловен в кадър по какъв начин се спуска по въже от личния си апартамент.

„ Това е в нас, аз се спускам от нас… значи виждам патрул долу и по тази причина се спускам “, споделя пред bTV Цветелин Ленинов. Апартаментът му е на последния етаж на 6-етажния блок.

„ Аз го бях подготвил въжето, да си е готово и тогава взех решение да го опитвам, тогава беше моментът. Това какъв брой метра височина е… от шестия етаж – 19 метра. Аз слязох до втория, тъй като въжето до такава степен стигаше. Реших да скоча, да, сиреч от четири метра съм скочил “, изяснява още мъжът.

Цветелин си навяхва крайници, а някои го нарекоха Спайдърмен.

„ Той се уплаши - Човека Паяк, и скочи от горната страна, от етажа, и на нас ни стана зле “, изяснява съседката Бистра Стоянова.

„ Гледам го, че куца… накуцва, пази го Господ индивида “, споделя и съседката Венета Арнаудова.

„ Побягнах в посока онази улица, от полицията. Но те не са гонили мен. Те са били в същия вход, само че по различен случай, а аз не изчаках да видя, единствено видях колата им, че е долу, и по тази причина го направих “, твърди Цветелин Ленинов.

Последната му проява обаче приключи с 24-часово задържане в полицията. След като намушка с нож собствен комшия. Както GlasNews.bg заяви, потърпевшият е с прободна рана в региона на гърдите. Той споделя, че от известно време фамилията му е обект на непрекъснат душевен тормоз от страна на мъжа.

„ Звъни ми по телефона в два часа нощеска, в три часа нощеска, от други телефони… изяснява ми по какъв начин щял да ме коли, да ме убива, да ми чупи ръцете, на жена ми, най-после споделя целуни децата “, споделя пострадалият Илиян Пандов.

Твърдят, че вербалната експанзия ескалирала, след  като в  игралното заведение, в което работи брачната половинка на потърпевшия, Цветелин Ленинов получил възбрана да влиза поради държанието си.

„ Аз, когато идва, го апелирам да си потегля. Оттам агресира против мъжа ми, против мен и против децата към този момент. Живеем под непрекъснат боязън, това не е обикновено в XXI век “, оплаква с и Боянка Пандова.

„ Отидох като човек да се схвана, да го запитвам за какво го прави това нещо, то той скочи и ми разруши устата, по-късно го смъкнах на земята, един наш прочут ме хвана през ръцете, дръпна ме обратно, той взе кухненски нож и ме наръга в гърдите, не е съумял да пробие белия ми дроб, ножът се е спрял в ребрата “, споделя за случая Илиян Пандов.

Цветелин обаче е безапелационен, че не той е отправял закани, а е бил заплашван. Казва и че  той не е нападал, а единствено се е отбранявал.

„ Нахлуха в този дом, където бяхме, и аз се самозащитих. Този, дето съм го намушкал, то не е баш намушкан, ми връхлетя с чук, събори ме и ме удари два пъти, само че аз се прикрих “, изяснява на собствен ред Цветелин Ленинов.

„ Не е имало чук, с голи ръце съм бил “, отхвърля Илиян Пандов.

Преди дни оряховският Спайдърмен се прочул с друго нарушаване - подкарал джипа на своя другарка и се разходил из региона, без да има шофьорски права.

„ При връщане от Козлодуй ми подвигат стоп палка на границата на Козлодуй и Оряхово, вземам решение, че в случай че спра, ще ме затворят, и потеглих към Враца. Никога не съм имал брошура, по този начин съм решил, по този начин съм направил “, изяснява още Цветелин Ленинов.

От полицията отхвърлиха коментар пред камера. А Цветелин разяснява дейностите на органите на реда против него по този начин. „ Те ме арестуват не всеки ден, ами денем “, споделя той.

„ Страхуваме се доста от него, не знаем по какъв начин ще реагира, крещи по хората, носи нож в него и като цяло е рисков, на вас случвало ли се е, преди години имах разправии с него “, споделя Милена Янева.

От Общината споделиха, че тъжби не са получавали. Някои хора в квартала обаче описват, че се опасяват освен от мъжа, само че и от приятелката му. А фамилията на намушкания с нож комшия упорства за заслужено наказване. Самият Цветелин счита, че не е рисков.

„ Ако през днешния ден Илиян съумя да се измъкне и оживя, то идващия път не се знае дали няма да е по-сериозно или да е различен човек “, споделя още Боянка Пандова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР